Een
bijzondere
koe...

Een -PURE- ras, dat is de Jersey koe. De koe is 100% raszuiver en dat is te danken aan het jarenlange invoerverbod wat er was op de Jersey koe. De roots van de Jersey koe ligt op het gelijknamige Britse eiland.

Het uiterlijk van de Jersey koe is bijzonder. Naast de opvallende bruine vacht, harige oortjes en witte snuit, is de Jersey koe een stuk kleiner dan de ‘gewone’ Hollandse Holstein-Friesian koe. Een koe die je wilt knuffelen! Maar dat is niet het enige wat de Jersey koe bijzonder maakt. Als je een Jersey koe ontmoet, merk je direct dat ze enorm nieuwsgierig is.  Ze komt graag naar je toe, kijkt je ondeugend aan en laat merken dat ze best eigenwijs is.

 

Geeft
bijzondere
melk...

De Jersey koe geeft ook bijzondere melk. De melk van de Jersey koe bevat van nature veel meer proteïne en vet dan de melk van de ‘gewone’ Hollandse koe. Dit zorgt voor een unieke -PURE- romige smaak.

Door het proteïne- en vetgehalte in de melk, heb je minder melk nodig voor het maken van 1 kilo kaas. Daarnaast eet de Jersey koe minder, wat weer zorgt voor minder uitstoot en restafval. Goed voor het milieu dus!

En een
bijzonder
lekkere kaas...

Naast kaas gemaakt van koemelk, geitenmelk en schapenmelk is er nu ook Jersey kaas! Een ‘speciaalbier‘ onder de kazen, zo kunnen we Jersey kaas het beste omschrijven. De kaas is -PURE-, oftewel All natural.

Dit betekent dat er niets in of uit de melk gaat voordat deze wordt verwerkt tot Jersey kaas. Daarnaast wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van een vegetarisch stremsel wat pure Jersey kaas uitermate geschikt maakt voor vegetariërs.

En dan de unieke smaak... vol en smedig van karakter. -PURE- Jersey is verkrijgbaar in vier leeftijden: Smaakvol Mild, Romig Belegen, Vol Pikant en Heerlijk Oud. 

Genieten! 


 

 

Pure Jersey &
duurzaamheid

100% WEIDEGANG.

Pure Jersey kaas is ook officieel over op weidemelk. Een prachtige stap naar verduurzaming van de kazen van Pure Jersey.
En dat de koeien naar buiten gaan proef je in de kaas; de smaak komt nog meer tot zijn recht. Weidegang betekent dat de melk afkomstig is van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.
De kaas van Pure Jersey is ALL NATURAL en doordat de melk meer proteïne en vet bevat is er minder melk nodig om 1 kilo kaas te maken.

​De Jersey koe zelf heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen: ze eet minder waardoor er minder mest geproduceerd wordt, ze is sterk en minder vaak ziek, ze geeft gemiddeld langer melk dan de zwart-wit koe en heeft een hogere efficiëntie bij het omzetten van voer naar melk.  

De koeien krijgen een uitgeblanceerd voedselprogramma (gras, kruiden, bloemen en klavers) en onze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun melk. Zelfs de duurzaame kaasmakerij in Rouveen draagt haar steentje bij. 

All Natural

Niets er in en niets er uit!